خانه / Uncategorized / انرژی و پروتئین محصولات کشاورزی باید به ازای آب مصرفی افزایش یابد

انرژی و پروتئین محصولات کشاورزی باید به ازای آب مصرفی افزایش یابد



حسین دهقانی سانیچ روز چهارشنبه در نشست امنیت آب و غذا که زیر نظر اتاق فکر خراسان رضوی تشکیل شد افزود: باید متناسب با سیاستهای جهانی برای کاهش بحران آب و غذا به کالری و پروتئین حاصل از آب و غذا در بهره وری توجه کرد.
وی اظهار کرد: در همین راستا در نشست بین المللی آبیاری و زهکشی در سال 2017 به کالری و پروتئین در بهره وری محصولات کشاورزی و کاهش بحران آب و غذا و ارائه الگوی کشت توصیه شد.
وی گفت: بهره وری آب عبارت است از نسبت منافع حاصل از زراعت، جنگل داری، آبزی پروری و دامپروری به میزان آب مصرفی برای رسیدن به سود خالص.
دهقانی افزود: برای تامین غذای کشور با اتکا بر منابع داخلی باید بهره وری استفاده از منابع و عوامل تولید را افزایش داد و از ضایعات کشارزی کاست.
وی اظهار کرد: امنیت غذایی را باید از طریق مدیریت جریان آب مجازی در تجارت کشور، ترکیب و رژیم غذایی مطلوب و الگوی کشت مبتنی بر شاخص های مصرف آب، انرژی و پروتئین افزایش داد.
وی گفت: توسعه فناوریهای کاهش تلفات آب به ویژه در سیستم های تولیدی کشاورزی نیز ضروری است.
دهقانی با توصیه به رویکرد آب مجازی افزود: اغلب متخصصان منابع آب معتقدند مشکلاتی که در زمینه آب وجود دارد به خاطر کمبود آن نیست بلکه علت اصلی مشکلات، مدیریت ضعیف منابع آب است.
وی اظهار کرد: تولید انبوه و اقتصادی تر کالاهای اساسی در مناطق مستعد با تکیه بر استفاده از آب سبز (باران) و تولید محصولات ارزشمند تر برای صادرات از جمله الزاماتی است که تجارت آب مجازی با خود به همراه آورده است.
‘آب مجازی’ که توسط پرفسور ‘جان آنتونی آلن’ پژوهشگر بریتانیایی در دهه ۱۹۹۰ میلادی مطرح شد، عبارت است از میزان آبی که برای تولید یک محصول در صنعت یا کشاورزی مصرف می‌ شود.
خبرنگار: کامیار اسماعیل پور ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
1922 / 6053



انتهای پیام /*










درباره gohari